Download

Opgepast: lees het volgende stukje aandachtig:
− De muziek bestanden op deze site zijn van het OCG. Het OCG zet op hun cd's dat hun muziek enkel mag gratis versprijd worden (in plaats van de normale vermelding dat het niet mag versprijd worden). Daar ik op deze site geen geld vraag voor de muziek voldoe ik aan die eis en is het dus volledig legaal.
− De melodieën zijn beschermt. U mach ze dus niet zomaar gaan nameken en als eigen werk versprijden.
− De muziek is beschikbaar in 3 formaten. Het beste formaat waarin ze online staan is OGG-Vorbis:
−− Dit is in het OGG vorbis formaat. Dit geeft de beste kwaliteit. Indien u geen software hebt om het af te spelen kunt u naar Winamp gaan om winamp (Windows enkel) gratis te downloaden of naar Vorbis software pagina gaan om software voor alle platformen te vinden. Het is aangeraden als u deze muziek wilt blijven beluisteren de OGG vorbis bestanden te gebruiken en ze te downloaden naar uw harde schijf (rechtsklikken en dan 'doel opslaan als' kiezen).
−− Dit is in de alom bekende Lame MP3 codec. Dit is echter in mono en 22050Hz om zo kleinere bestanden te bekomen. Dit heeft enkel tot doel dat mensen die vlug iets willen luisteren en geen OGG vorbis software hebben en dat ook niet willen installeren de mp3's kunnnen luisteren.
−− Dit is in Real media formaat. Dit dient enkel voor mensen die realplayer hebben en geen mp3 (en ogg) software hebben of rm verkiezen boven mp3.
:
: − Alles wat hier downloadbaar is gratis bij het OCG verkrijgbaar op CD. Als u het op CD wilt verkrijgen kan dat op het volgende adres:
     Panorama-Zentrum
     Nord 33
     CH-9428 Walzenhausen
     Zwitserland
     tel: +41 (0)71 888 1431
     fax: +41 (0)71 888 6431